Laxpytt med gremolatakräm

Såg denna rätten och kände för att smälta.. Ack va gott de såg ut! Mmm, lunch sen kanske? ;)

Sjysst, balanserad, god mat som man blir mätt av!

Laxpytt med gremolatakräm, 5.0 out of 5 based on 1 rating
  • = Lättviktarmat
  • = Glutenfritt
  • = Låglaktos
  • = Snabbt & enkelt

Ingredienser

2 port

250 g färsk skinn- och benfri laxfilé
2 kokta potatisar, 150 g
10 cm purjolök
1 msk olivolja
1 dl frysta ärtor
1 msk hackad färsk dill
flingsalt och nymalen svartpeppar
Gremolatakräm:
rivet skal av ½citron
2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl Kesella, 10 %


Servera med:
Färsk basilika som garnering


Så här gör du


Börja med att blanda ihop gremolatakrämen. Skär laxen i kuber. Tärna potatisen och strimla purjolöken. Hetta upp olja i en panna och stek först laxen försiktigt ett par minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Stek potatis och purjo hastigt och vänd i laxen, ärterna och dillen. Låt allt bli varmt, krydda. Servera med gremolatakrämen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min profilbild
RSS 2.0